• Gastroscopie

  Tijdens een gastroscopie wordt met behulp van een flexibele slang de slokdarm, de maag en de twaalfvingerige darm bekeken. De slang wordt via uw mond in uw maag gebracht. Tijdens het onderzoek kan de arts zien of er afwijkingen zijn en wanneer nodig een stukje weefsel weghalen voor verder onderzoek. Het onderzoek duurt ongeveer 5 – 10 minuten.

 • Coloscopie

  Tijdens een coloscopie wordt met behulp van een flexibele slang de dikke darm onderzocht. De slang wordt via de anus in uw darm gebracht. Omdat de darm goed schoon moet zijn voor het onderzoek, neemt u thuis van tevoren een laxeermiddel (Moviprep). De coloscopie duurt ongeveer 30 minuten, hierna blijft u nog ongeveer een uur op de nazorg.

 • Sigmoïdoscopie

  Tijdens een sigmoïdoscopie wordt het laatste deel van de dikke darm onderzocht. Een flexibele slang wordt via de anus in uw darm gebracht. Omdat de darm goed schoon moet zijn voor het onderzoek dient de verpleegkundige van Kroon Kliniek twee keer een klysma toe. Een klysma is een laxeermiddel. De voorbereiding duurt een half uur en het onderzoek zelf ongeveer 10 minuten.

 • Proctologie

  Bij klachten in het anale gebied of bij aambeien kan de arts een proctologisch onderzoek uitvoeren. Met behulp van een proctoscoop (kijkinstrument) of flexibele slang wordt de binnenkant van de endeldarm en anus bekeken. Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Wanneer behandeling nodig is, kan de arts dit in sommige gevallen aansluitend op het proctologisch onderzoek uitvoeren.

 • Openingstijden

  Maandag t/m donderdag: 8.30 - 17.00 (telefonisch ma t/m do van 09:00 – 12:00 & 13:00 – 16:00) vrijdag: gesloten zaterdag : gesloten zondag : gesloten